Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Σιμιγδάλι με πέρλες Λαχανικών

Υλικά:
500 γρ. σιμιγδάλι για κουσκούς ολικής αλέσεως
200 γρ. καρότα (3-4 μικρά)
200 γρ. κολοκυθάκια (2-3 μικρά)
100 γρ. σελινόριζα
μερικά φύλλα μέντας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Για την επιτυχία της συνταγής μας πρέπει το σιμιγδάλι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ολικής αλέσεως και ειδικό για κουσκούς. Καθαρίζουμε πολύ καλά και πλένουμε σε άφθονο και τρεχούμενο νερό τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τη σελινόριζα. Τ' αφήνουμε να στραγγίξουν και μετά, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, κόβουμε απ' αυτά μικρές μπαλίτσες σαν πέρλες.
Σε άλλη κατσαρολίτσα -επίσης με άφθονο και αλατισμένο νερό- βράζουμε με τις πέρλες τη σελινόριζα για 10 λεπτά και σε τρίτη κατσαρόλα βράζουμε για 5 μόνο λεπτά τι πέρλες από τα κολοκυθάκια (αν έχετε ατμομάγειρα μπορείτε να τα κάνετε στον ατμό).
Αλατοπιπερώνουμε το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε 2 φλυτζ. του τσαγιού νερό -σχεδόν γεμάτα, συνολικά 400 γρ.- βραστό, αφήνουμε να φουσκώσει και το ανακατεύουμε καλά ' ένα ξύλινο κουτάλι για να γίνει σπυρωτό. Βάζουμε στον ατμό την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύοντας πάντα, το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να ψηθεί εντελώς. 5 λεπτά πριν τελειώσει το σιμιγδάλι το ψήσιμό του, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πέρλες των καρότων, των κολοκυθιών και της σελινόριζας και συνεχίζουμε το βράσιμο όλων μαζί για τα υπόλοια 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε το πιλάφι μισιγδαλιού σε στρογγυλή πιατέλα. Για λόγους ωραιότερης εμφάνισης φροντίζουμε από τις πέρλες των λαχανικών να σκορπιστούν στην επιφάνεια της πιατέλας μ' έναν καλαίσθητο τρόπο. Διακοσμούμε τέλος με μερικά φύλλα μέντας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: