Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010

Μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα και φέτα


Υλικά:

  • Μελιτζάνες φλάσκες (ανάλογα με τα άτομα)
  • Ντομάτα (πελτές)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Μαϊντανός
  • Τυρί φέτα
  • Ελαιόλαδο
    Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες. τις κόβετε σε φαρδιές φέτες, τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί στον φούρνο (περίπου 180 βαθμούς) μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε ψιλοκομμένη πιπεριά, τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Μόλις οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, τις βγάζετε από τον φούρνο και ρίχνετε πάνω τους την φέτα (ψιλοκομμένη ή περασμένη από τον τρίφτη). Έπειτα, προσθέτετε από πάνω τη σάλτσα και ξαναβάζετε το ταψί στον φούρνο. Σε 15-20 λεπτά θα είναι έτοιμο.