Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σογιο - Κιμαδόπιτα

Υλικά:
1 πακέτο με φύλλα σφολιάτας
500 γρ. περίπου κιμά σόγιας
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πράσο
μερικά μανιτάρια
πουμαρό
ελαιόλαδο
βούτυρο
αλάτι,πιπέρι
κύμινο

Εκτέλεση:
Βράζετε τον κιμά σόγιας μαζί με 3 κούπες νερό και την αφήνετε μέχρι να αρχίσει να πίνει το νερό της. Μετά προσθέτετε λίγο πουμαρό, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, αλάτι πιπέρι και κύμινο. Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. (Δοκιμάστε για να είστε σίγουροι). Μόλις γίνει ο κιμάς, κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει.
Βάζετε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε το ταψί και από πάνω βάζετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Μετά, ρίχνετε τον κιμά της σόγιας και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Ψήνετε μέχρι να δείτε ότι το φύλλο έχει γίνει (θα το καταλάβετε από το χρώμα του).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩς ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ?Μ.ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ

Φωτιά + Πάγος είπε...

Ναι, εναλλακτικά θα μπορούσαμε να τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια και τα πράσσα και μετά να σβήσουμε με το πουμαρό και το νεράκι και να προσθέσομε τον κιμά σόγιας, τα μπαχαρικά και τέλος τα μανιτάρια. Έχει να κάνει με το πόσο βαριά ή ελαφριά θέλουμε την γεύση. Πάντως και χωρίς το τσιγάρισμα βγαίνει νόστιμο, είναι και θέμα συνήθειας =).