Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Ντομάτες γεμιστές με μελιτζάνες

Υλικά:
2 1/2 κιλά ντομάτες
1.300 γρ. μελιτζάνες
5-6 κρεμμυδάκια
λίγο ρύζι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγα κουκουνάρια
λίγη ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμυδάκια και τα καβουρντίζουμε με το λάδι, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ρύζι, το πιπέρι, το αλάτι, τα κουκουνάρια, τη ζάχαρη και τ' ανακατεύουμε όλα μαζί. Ετοιμάζουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά, τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε λίγη γαλέτα και τις βάζουμε στο φούρνο.

Πράσο Στιφάδο

Υλικά:
1 κιλό πράσα (όχι χοντρά)
1 πακέτο μανιτάρια πλευρότους
2 πατάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 ντομάτα ή 2-3 ντοματάκια
2 φύλλα δάφνης
μερικά κρεμμύδια για στιφάδο
μαύρο πιπέρι σπόρους
2 σπόροι μπαχάρι
αλάτι



Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα κομμάτια πάχους ενός δακτύλου περίπου. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα άλλα υλικά και λίγο νερό να σιγοβράσουν ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.

Vegan ~ Νηστίσιμο Αυγολέμονο

Υλικά:
1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλάουερ ή αλεύρι
έναν βιολογικό κύβο λαχανικών
ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο με το κορν φλάουερ ή το αλεύρι σε σιγανή φωτιά και το γυρίζουμε ώσπου να γίνει μία λεία κρέμα και προσθέτουμε τον κύβο και το λεμόνι. Σερβίρετε με ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια, βραστά κολοκυθάκια, πατάτες κ.λ.π.