Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2009

Σούπα με Φάβα

Υλικά:
6 κούπες νερό (με βιολογικό κύβο λαχανικών)
250 γρ. φάβα
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη φάβα με 5 κούπες νερό να σιγοβράσει. Εάν κάνει αφρό, την ξαφρίζουμε, ούτως ώστε να γίνει λεία στην όψη. Στο μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη σε 2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο και κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κούπα με το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αφού βράσουν τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη φάβα και τα αλέθουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο του βρασμού. Κόβουμε 1 κρεμμύδι σε φέτες. Ρίχνουμε σ' ένα τηγάνι λάδι και σωτάρουμε τις φέτες του κρεμμυδιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, ώστε να καραμελώσουν. Προσφέρουμε το πιάτο, με ψωμάκια κομμένα, βουτυρωμένα και ψημένα

http://www.vefashouse.gr/vefashouse/cur_recipe.asp?rdept%5Fid=2

Μελιτζάνες με ντομάτα


Υλικά:
1 κονσέρβα ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 φλυτζάνια λάδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό μελιτζάνες
3 φρέσκιες ντομάτες και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα κομμάτια .Τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα .Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι .Προσθέτετε το σκόρδο .Προσθέτετε την ντομάτα και 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει για λίγο .Ξεπλένετε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα .Αλατοπιπερώνετε .Προσθέτετε τον μαϊντανό -Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους .

http://www.sintages.gr/

Φιδές Ντομάτα

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλυτζάνι φιδέ
6 φλυτζάνια τσαγιού νερό
3 φρέσκες ντομάτες
μεριά ψιλοκομμένα μανιτάρια πλευρώτους
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το νερό μαζί με τον ντοματοπολτό σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσουν. Μετά ρίχνουμε τον φιδέ, τα μανιτάρια, το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντάς το να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα. Σερβίρετε ζεστή.

Βασισμένο σε συνταγή από τη σελίδα: http://www.sintages.gr/

Ταχινοσαλάτα

Υλικά:
3/4 φλυτζανιού ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι άσπρο ξίδι
Χυμός ενός λεμονιού
1/2 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι.
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ γερά. Αυτό το αρχικό χτύπημα κάνει πιο ελαφριά την δυνατή γεύση του.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.
Προσθέτουμε λεμόνι εναλλάξ με νερό - για να γίνει καλής συνεκτικότητας η κρέμα. (Προσθέτουμε αρκετό λεμόνι ώσπου να γίνει πολύ πηχτό πριν προσθέσουμε νερό. Ετσι μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα την γεύση και το πόσο ρευστή τη θέλουμε).
Προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και εφόσον χρειάζεται για την γεύση ρίχνουμε και παραπάνω λεμόνι.
Ανακατεύουμε στην σαλάτα το κύμινο και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο.