Υλικά:
3/4 φλυτζανιού ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουτάλι άσπρο ξίδι
Χυμός ενός λεμονιού
1/2 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το σκόρδο με το αλάτι.
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ γερά. Αυτό το αρχικό χτύπημα κάνει πιο ελαφριά την δυνατή γεύση του.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύδι συνεχίζοντας να χτυπάμε.
Προσθέτουμε λεμόνι εναλλάξ με νερό - για να γίνει καλής συνεκτικότητας η κρέμα. (Προσθέτουμε αρκετό λεμόνι ώσπου να γίνει πολύ πηχτό πριν προσθέσουμε νερό. Ετσι μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα την γεύση και το πόσο ρευστή τη θέλουμε).
Προσθέτουμε αλάτι όσο θέλουμε και εφόσον χρειάζεται για την γεύση ρίχνουμε και παραπάνω λεμόνι.
Ανακατεύουμε στην σαλάτα το κύμινο και τον μαϊντανό και βάζουμε στο ψυγείο.
3 σχόλια:
μόλις την έκανα, στο περιπου δηλαδη, γιατι όλα τα υλικά δεν τα ειχα, αλλά ήταν εξαιρετική.
να παρακαλεσω και για άλλα, αλάδωτα και ιδίας νοστιμιάς;
καλό σαββατοκυριακο!
=))) χαίρομαι που σου άρεσε. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τα αλάδωτα =)
kala foveri salata. twra ti megali vdomada pou tha kanw alladwto tha tin ftiaxnw synexeia.
Δημοσίευση σχολίου