Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μανιτάρια με ρύζι Μπιριάνι (Ινδία)

Υλικά
50 γρ βούτυρο
1 με 1,5 κιλά μανιτάρια κομμενα στα τεσσερα
20 σπόροι κάρδαμο
2 κουτ του γλυκού κύμινο
2 κουτ του γλυκού κόλιανδρο
3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. αμύγδαλα κοπανισμένα
50 γρ σταφίδες
300 γρ ρύζι μπασμάτι
1/2 κουτ του γλυκού κάρι
2 βραστά αυγά κομμένα σε κομματάκια

Εκτέλεση
Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε για 5-6 λεπτά μεχρι να ροδίσει. Το βγάζετε με τρυπητη σπάτουλα και το διατηρείτε ζεστό.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα μυρωδικά, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Τηγανίζετε για 5-6 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια με λίγο νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφηνετε να σιγοβράσει για 25 με 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσει καλά. Προσθέτετε κι άλλο νερό αν χρειάζεται.
Στο μεταξύ βράζετε σε αλατισμένο νερό το ρύζι μπασμάτι για 8-10 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά του και να είναι σπυρωτό.
Βάζετε στο κέντρο μιας πιατέλας το ρύζι, πασπαλίζετε με το κάρι και βάζετε γυρω γυρω τα μανιτάρια. Γαρνίρετε με τα αυγα και φρέσκα φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: