Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Vegan Ψαρόσουπα

Υλικά
1 κεσεδάκι μανιτάρια (ποικιλίας agaricus)
πατάτες
κρεμμύδια
σέληνο
καρότο
ρύζι
2 βιολογικούς ζωμούς λαχανικών
αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)


Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σέληνο, το καρότο, τις πατάτες (ξεφλουδισμένες) και τα κρεμμύδια (ολοκληρα). Βαζουμε απο πάνω τους το διχτάκι της κατσαρόλας (αυτό που συνήθως χρησιμοποιούν για το ψάρι) και φροντίζουμε το νερό που θα προσθέσουμε να ακουμπάει ίσα ίσα στον πάτο απο το διχτάκι (ώστε τα μανιτάρια να γινουν στον ατμό).

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον έναν βιολογικό κύβο στα λαχανικά με το νερό και τοποθετούμε τα μανιτάρια στο διχτάκι αλατισμένα (μπορούμε να τους βάλουμε και κύμινο για πιο πλούσια γεύση). Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά (Τσεκάρουμε το ποτε θα μαλακώσουν οι πατάτες για να είμαστε σίγουροι πότε θα το βγάλουμε απο τη φωτιά).

Μόλις γίνουν, με μία τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε απο τη φωτιά και τα τοποθετούμε σ' ένα μπολ. Στο νερό που έμεινε, βάζουμε τον δεύτερο βιολογικό κύβο και λίγο αλάτι ακόμα (καλό θα είναι να δοκιμάσετε μια κουταλίτσα απο το νερό για να υπολογίσετε το αλάτι που θα βάλετε). Εάν το νερό που έμεινε είναι λίγο, προσθέτετε λίγο ακόμα από τη βρύση. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις βράσει το νερό, προσθέτετε το ρύζι (αναλογικά για κάθε δύο κούπες νερού, βάζουμε μία κούπα ρύζι) και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει.

Σερβίρετε κι απολαύστε τη πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά γεύση της "ιδιότυπης" αυτής "ψαρόσουπας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: