Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Νερατζάκι Πράσινο Γλυκό

Υλικά:
50 μικρά πράσινα νερατζάκια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 κουταλιές γλυκόζη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα νερατζάκια, τα βάζουμε σε νερό και τα βράζουμε για 3 τέταρτα της ώρας, προσέχοντας να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα, με το πιρούνι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα ξεπλένουμε πολλές φορές με κρύο νερό. Τρυπάμε με ένα καρφί τα νεράτζια από την πλευρά του κοτσανιού μέχρι την αντίθετη πλευρά ώστε να φύγουν οι σπόροι.
Τα ξεπλένουμε πολλές φορές. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα αφύνουμε 4 μέρες περίπου, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές την ημέρα. Όταν ξεπικρίσουν τελείως, ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με 2 1/2 ποτήρια νερό. Την ξαφρίζουμε και την αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε τα νερατζάκια στο σιρόπι και τα αφήνουμε 24 ώρες. Έπειτα ρίχνουμε την γλυκόζη και βάζουμε το γλυκό στη φωτιά μέχρι να δέσει. Το σιρόπι όταν το κατεβάζουμε, πρέπει να είναι ακόμη αραιό, χωρίς κόμπους στη ζάχαρη. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως και το βάζουμε σε βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: