Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Πίτσα με χορταρικά και αγκινάρες

Υλικά:
Για τη ζύμη πίτσας:
3 -3 ½ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 φλυτζανάκι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι

Για τη γέμιση:
1 κουτί αγκινάρες κομμένες σε φετούλες
½ κιλό σπανάκι βρασμένο και στραγγισμένο
1 φλυτζάνι ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες κόκκινες κομμένες σε φέτες
10 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλυτζάνι λάδι
1 κουταλιά δυόσμο ή βασιλικό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στη συνέχεια σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να πετύχουμε μια καλή ζύμη. Την κάνουμε σαν μπάλα και την σκεπάζουμε για μια ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιασθεί σε όγκο. Κατόπιν, την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά το σκόρδο και προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα μανιτάρια, το σπανάκι, τις ελιές, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και το σβήνουμε. Παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο. Το βάζουμε σε ανάλογο στρογγυλό ταψί (λαδωμένο). Απλώνουμε επάνω το μείγμα γέμισης και γαρνίρουμε με τις φέτες ντομάτας. Ψήνουμε την πίτσα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

poli wraio fenete!yum!