Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Κιμάς Σόγιας με Λιωμένες Πατάτες στο Φούρνο

Υλικά:
1 κουτ. σούπας λάδι
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες και κομμένες
1 κουτ. σούπας κομμένος μαϊντανός
500 γρ. κιμάς σόγιας
1 1/2 φλυτζ. τσαγιού κομμένες ντομάτες
3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
4 φλυτζ. τσαγιού ζεστές λιωμένες πατάτες
μια πρέζα θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
λιωμένο φυτικό βούτυρο

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ναθμούς. Κάψτε το λάδι σ' ένα τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Ανακατέψτε και σοτάρετε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά σόγιας και το θυμάρι και ανακατέψτε καλά.
Συνεχείστε το μαγείρεμα για 5 ως 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε κάθε τόσο και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τις ντομάτες και τον πελτέ. Μαγειρέψτε για 4 ως 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ρίξτε τις μισές λιωμένες πατάτες σ' ένα μεγάλο ταψί. Σκεπάστε τις με το μίγμα του κιμά σόγιας.
Απλώστε τις υπόλοιπες πατάτες πάνω στον κιμά σόγιας και ρίξτε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήστε στο φούρνο για 25 ως 30 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό. Αν σας μείνει μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: