Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Μουσακάς

Υλικά:
1/2 κιλό πατάτες
4 μελιτσάνες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
5 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και λιωμένες
1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι φρυγανιά
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
1/2 φλυτζάνι κρασί άσπρο ξηρό
λάδι για τηγάνισμα/ αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Τηγανίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες σε αρκετό λάδι χωρίς να τα αφήσουμε να ξανθύνουν. Ή για πιο υγιεινό μαγείρεμα, τα βάζουμε να μαλακώσουν για λίγα λεπτά στον ατμομάγειρα, ή στον φούρνο μαζί με λίγο νεράκι.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι να μαραθεί με λίγο νερό, προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τον βιολογικό κύβο, το δυόσμο, τον μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά προσθέτοντας και λίγο λάδι. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φρυγανιά ώστε να σφίξει το μίγμα μας.
Παίρνουμε ένα ταψί λαδωμένο, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και βάζουμε στρώσεις από τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε επάνω το μίγμα ντομάτας και βάζουμε ξανά πατάτες, μελιτζάνες και κολοκυθάκια.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ λίγη ντομάτα λιωμένη λίγο λάδι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Περιχύνουμε το μίγμα ντομάτας επάνω στο μουσακά πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: