Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Μελιτζάνες Γιαχνί

Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, λάδι


Εκτέλεση:
Αγοράζετε στενόμακρες μελιτζάνες, τις καθαρίζετε και κόβετε κάθε μία σε 4-5 στρογγυλά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να καβουρδιστούν ελαφρά. Προσθέτετε τις ντομάτες.
Αφήνετε να βράσουν επί 10 λεπτά. Στραγγίζετε τις μελιτζάνες , τις στίβετε ελαφρά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και 1 φλυτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πολύ ωραίο