Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Πιλάφι Τουρλού

Υλικά:
3 φλυτζάνια ρύζι
6 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κρεμμύδια
1 1/2 φλυτζάνι αρακά
6 ντομάτες
μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι φρέσκα φασολάκια

Εκτέλεση:
Πλένετε το ρύζι με κρύο νερό. Το βάζετε σε ανάλογη κατσαρόλα, το σκεπάζετε με νερό κρύο αλατισμένο και το αφήνετε να βράσει επί 15 λεπτά.
Σ' αυτό το διάστημα, κόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα βουρδίζετε στο λάδι(ή τα βάζατε με λίγο νερό για να μαραθούν). Μόλις ροδίσουν (ή μαραθούν), τα βγάζετε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος.
Ρίχνετε μέσα το λάδι, τον αρακά και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες από τους σπόρους.*
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά λίγα λεπτά. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και αφήστε να βράσουν λίγο ακόμη.
Καθαρίστε τα φασολάκια και βάλτε τα να βράσουν μέχρι ν αμαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε το ρύζι σε σουπιέρα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Τα φορμάρετε με τη φόρμα που θέλετε και σερβίρετε το ρύζι ζεστό.

*Τις φλούδες και τους σπόρους απ' τις ντομάτες μπορείτε να τα κρατήσετε για να φτιάξετε άλλες συνταγές. Ντοματοκεφτέδες για παράδειγμα, ή κεφτέδες με διάφορα λαχανικά.

Πηγή: Αυθεντικές Πολίτικες συνταγές της Λωξάντρας (τεύχος 986 Νέα Σειρά 2008) Όλα στην Κατσαρόλα Τηλεθεατής

Δεν υπάρχουν σχόλια: