Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Μανιτάρια στιφάδο

Μανίτες (μανιτάρια) στιφάδο με κάστανα

Υλικά:
1 1/2 κιλό μανίτες
1/2 κιλό κρεμμύδια
1/2 νεροπότηρο λάδι
2 μέτριες ώριμες τομάτες
3/4 του κιλού κάστανα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά τους μανίτες. Μόλις κάψει το λάδι τους βάζουμε μέσα μαζί με τα κρεμύδια χοντροκομένα το αλάτι, το πιπέρι και τα μαραίνουμε λίγο*. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες. Στο μεταξύ έχουμε χαράξει, βράσει ή ψήσει στο φούρνο (20 λεπτά) τα κάστανα. Τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηστεί άλλα 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο.

Συνταγή της Κρητικής κουζίνας.

Από: http://www.cretan-nutrition.gr/gr/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=49

*Για πιο υγιεινό μαγείρεμα μπορούμε αντί να τσιγαρίσουμε τα κρεμμύδια να τα μαράνουμε με νερό και να προσθέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος το λάδι.
* Για πιο υγιεινό μαγείρεμα έβαλα τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα κάστανα στον ατμομάγειρα και μετά έτριψα τις ντομάτες, τις έβαλα στην κατσαρόλα με νερό και ανακάτεψα τα υλικά για να δέσουν. Στο τέλος πρόσθεσα λάδι και αλάτι, πιπέρι.




Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των κουνελιών... υπάρχουν τόσες συνταγές παραδοσιακές και μη που γίνονται και χωρίς την χρήση κρέατος και είναι εξίσου γευστικές και θρεπτικές. Αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.. δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: