Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2007

Κορμός με χαλβά από ταχίνι

Υλικά
½ κιλό χαλβά από ταχίνι
250 γρ. καρυδόψιχα
250 γρ. γλυκό πορτοκάλι
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. μπισκότα
1 φλ. καφέ λικέρ
50 γρ. βούτυρο


Διαδικασία
Το ταχίνι είναι αλεσμένο σουσαμάκι. Το σουσάμι είναι ο καρπός ενός μονοετούς φυτού, που καλλιεργείται από αρχαιοτάτων χρόνων και στην Ελλάδα νομίζουμε ότι φύτρωσε πάνω στο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια, γίνεται και πάλι, διάσημο για τις ευεργετικές ιδιότητες, που έχει το ίδιο και τα παράγωγα προϊόντα του (ταχίνι και σουσαμέλαιο). Γιατί ξέρετε… οι Θράκες είχαν ανακαλύψει την αξία του σουσαμιού, πολύ πριν εφευρεθούν οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι.
Σήμερα, φτιάχνουμε κορμό με χαλβά από ταχίνι - υγιεινό και πολύ νόστιμο! Ξεκινάμε, κόβοντας το χαλβά, τα καρύδια, το γλυκό πορτοκάλι και τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και κυβάκια. Τα ανακατεύουμε όλα σε μια μεγάλη μπασίνα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το λικέρ. Έτσι, δημιουργούμε με τα υλικά που αναμίξαμε μια μάζα που την πλάθουμε σε κορμό. Τυλίγουμε τον κορμό σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν ένα. Καλύπτουμε με τη σοκολάτα ολόκληρη την επιφάνεια του κορμού (αφού αφαιρέσουμε τη λαδόκολλα, βιαστικοί!) και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο, μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε τον κορμό με σιρόπι από το γλυκό πορτοκάλι που χρησιμοποιήσαμε ή το γλυκό βύσσινο που μας αρέσει.
Καλή μας όρεξη!


Από: http://www.nistikoarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: