Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

Πρασόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι
250 γρ. βούτυρο φυτικό
2 κουταλιές λάδι
1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ξερή μαγιά μπίρας
2 φλυτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση
4-5 πράσα ψιλοκομμένα
300 γρ. τυρί φέτα
4 αυγά
2 κουταλιές σιμιγδάλι
λίγο αλάτι
λίγο λάδι


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε λεκάνη αδειάζουμε τα 3/4 του αλευριού. Ανοίγουμε στη μέση μία λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά μπίρας.
Ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη λεία και απαλή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια, βάζουμε το ένα κομμάτι σε λευρωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνοντάς την κάθε τόσο. Μόλις ανοίξουμε το φύλλο, το τοποθετούμε σε ταψί με ανασηκωμένες τις άκρες του και το βουτυρώνουμε.
Για τη γέμιση: Καβουρντίζουμε στο λάδι για 10 πετίπου λεπτά τα πράσα με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά και το τυρί και αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψή.
Με την υπόλοιπη ζύμη, ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το απλώνουμε απάνω από τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, τη χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και περιχύνουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να πάει σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: