Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2007

Πεϊνιρλί

Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι
30 γρ. ξερή ή φρέσκια μαγιά
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
νερό


Για τη γέμιση
3 φλυτζάνια τυρί κασέρι τριμμένο ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
φρέσκο βούτυρο
ντομάρα
μανιτάρια
πιπεριά



Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με δύναμη τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, με προσοχή για να μην λασπώσει η ζύμη μας, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για αρκετή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε κατόπιν σε μπάλες και τις αφήνουμε να σταθούν και να φουσκώσουν. Στη συνέχεια δίνουμε στις μπάλες σχήμα βαρκούλας, τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γεμίζουμε μία μία τις βαρκούλες με την γέμιση που θέλουμε και τις αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τα πεϊνιρλί από το φούρνο, βάζουμε στο καθένα ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο.



Προσοχή: Δεν είναι ανάγκη στην γέμιση να βάλετε όλα τα υλικά που γράφονται. Επιλέξτε την γέμιση που σας αρέσει.

3 σχόλια:

elinaki είπε...

η συνταγη δεν γραφει πως γινεται η γεμιση

Φωτιά + Πάγος είπε...

Για την γέμιση δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο. Απλά βάζεις τα υλικά σου ανάκατα. Ψιλοκόβεις το τυρί ή το τρίβεις και βάζεις τα άλλα υλικά ;)

Ανώνυμος είπε...

STHN SYNTAGH DEN GRAFEI STOYS POSOYS BA8MOYS TO PSINOYME